Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo

BR Launch

Woensdag 18 oktober is het zover! Jullie 1ste kans om met bedrijven in contact te komen! Sildi&Tag en Altran zijn zeer verheugd om jullie een blik te laten werpen op hun interne werking en werving. Hier bovenop wordt er ook een gratis biertasting georganiseerd. 
Zeker komen dus!

16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

BR Launch

Woensdag 18 oktober is het zover! Jullie 1ste kans om met bedrijven in contact te komen! Sildi&Tag en Altran zijn zeer verheugd om jullie een blik te laten werpen op hun interne werking en werving. Hier bovenop wordt er ook een gratis biertasting georganiseerd. 
Zeker komen dus!

Openingsuren Cursusdienst

Woensdag (2/3)18:00—19:00: Iedereen
Altran

Werking LBK

LBK is een buitenbeentje wat betreft hun werking. In vergelijking tot andere kringen, waar nieuwe presidia als ploeg worden verkozen, worden leden van het LBK-presidium individueel, per functie, verkozen. Deze uber-democratische manier van verkiezen zou an sich kunnen zorgen voor een zwak gecementeerd en aldus los samenhangend presidium, echter bewijst LBK jaar na jaar het tegendeel. De enige verklaring voor dit feit moet wel zijn dat LBK 'een grote familie' is.

 

Het presidium zelf is opgebouwd uit drie grote peilers die naadloos in elkaar zitten verweven: Het Fakhuis, Het Dagelijks Bestuur (PV) en de Werkgroepen ( presidium-, gewone en speciale werkgroepen).

 

Het Fakhuis is gevestigd in Waversebaan 12 en daar zitten de Preses, de Vice-preses, Penningmeester, Logistiekverantwoordelijke en Activiteitenverantwoordelijke samen op kot. Op zich heeft 'Het Fakhuis' geen bijkomende functie bij datgene wat ze op zich al vervullen, maar ze zitten weliswaar in een 'zenuwcentrum' op kot. Vanuit het Fakhuis worden alle telefoontjes, faxen, brieven,.. voor LBK verstuurd en ontvangen. Ook doet het Fakhuis dienst als de opbergplaats van LBK.

 

Een presidium bestaat niet uit 5 man, en aangezien wij geen vijfde wiel aan de wagen willen is het Dagelijks bestuur een vrachtwagen met 18 wielen. Naast de leden van 'Het Fakhuis' zitten in de PV (Presidiumvergadering) de Secretaris, de Bedrijvenrelatiesverantwoordelijke, de Gnorglverantwoordelijke en -Boekhouder, de Barverantwoordelijke en -Boekhouder, de Sportverantwoordelijke, de Cultuurverantwoordelijke, de Internationaalverantwoordelijke, de Onderwijsverantwoordelijke en diens Secretaris, de Cursusdienstverantwoordelijke en de Webboer. Op deze vergadering, waar ieder lid spreekrecht heeft, worden alle dagelijkse aangelegenheden overlopen, besproken en beslist.

 

Deze 18 man kunnen uiteraard nog het volledige gewicht van LBK niet dragen, en daarom worden sommige dagelijks bestuurders bijgestaan door presidiumwerkgroepen: Bedrijvenrelaties, Cultuur, Sport, Baarr, Feest, Cudi, Logistiek, Webteam en Internationaal (die hun respectievelijke verantwoordelijke bijstaan), Floreat (die het tijdschrift van de Landbouwkring: de Floreat samenstelt), Hoofdtappers (zijn belast met de dagelijkse inrichting en voorzien van tappers in de Gnorgl) en Onderwijs (zijn belast met de studentenvertegenwoordiging in alle organen).

 

LBK heeft ook nog 6 'gewone werkgroepen', dit zijn werkgroepen belast met een unieke taak: Onthaal (zorgt voor de eerstejaarswerking), Galabal (organiseert het Galabal), Revue (een toneelstuk over de proffen, maar voor en door studenten), Concerto (verzorgt de Kerstmis in de Kerk van Heverlee en organiseert het 'Concerto', een klassiek concert voor en door studenten, assistenten en proffen van de FBIW), Kringreis (organiseert een didactisch verantwoorde reis in de grote vakantie voor alle leden), IFR (organiseert de Interfacultaire Rockrally, een wedstrijdconcours tussen de verschillende faculteitskringen).

 

Tot slot zijn er nog 2 'speciale werkgroepen' die LBK 'de spreekwoordelijke kers' op de rijkelijke taart bezorgen. IAAS (the International Association of students in Agricultural and related Sciences) organiseert verbroederingsactiviteiten tussen verschillende faculteiten in de biotechnologische sfeer, overal ter wereld. Bloedserieus organiseert Bloedinzamelacties in Leuven en dit 1 maal per semester, in de zogenaamde Bloedserieusweken worden ook tal van 'Bloedige en Bloeddorstige' activiteiten georganiseerd voor alle bloedgevers!

 

Het is voor elke lezer duidelijk dat LBK geen kring is als een ander maar veel complexer in elkaar zit, maar, zoals op de KUL sinds kort wordt gepleit voor diversiteit, zo bestaat LBK al jaren als een zeer diverse vriendengroep!

 

 

Korneel Caron (LBK Preses 2006-2007), aangepast voor het jaar 2013-2014